Kerstrecepten

Glühwein 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen:
1 sinaasappel
1 fles rode wijn
1 kaneelstokje
1 kruidnagel
2 eetlepels suiker

Boen de sinaasappel schoon en snijd hem in plakken. Warm de wijn op op een laag vuurtje en voeg de plakken sinaasappel, kaneel, kruidnagel en suiker toe. Zorg ervoor dat de wijn niet gaat koken, dat komt de smaak niet ten goede en dan kan de alcohol vervliegen. Laat het wijnmengseltje nog 30 minuten doorborrelen en giet het daarna in een stijlvolle kerstbeker.


Kerstkranjes 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

125g Boter
75g Suiker
250g Bloem
100g Poedersuiker
10g Cacao
beetje water

Maak deeg van 125 gram boter, 250 gram bloem en 75 gram suiker. Rol het deeg uit tot een plak. Steek er met een glas ronde koekjes uit. Maak met een appelboor ronde gaatjes in het midden om er na het bakken een lintje door te doen. De koekjes kunnen versierd worden met geschaafde amandelen. Bak de koekjes in een oven van 175 ºin 15 minuten gaar. Na het bakken kun je de koekjes versieren met chocoladeglazuur. Dat maak je van 100 gram poedersuiker en 10 gram cacao. Zeef suiker en cacao en vermeng het met een paar druppels water.

Kerst schuimkransjes 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

1 deciliter eiwit
300 gram basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker

Doe de eiwitten in een kom en klop ze stijf, maar niet droog. Voeg de helft van de suiker toe en klop het schuim weer stijf. Schep de rest van de suiker er met een eetlepel voorzichtig door. Spuit met een gekartelde slagroomspuit ringen van 6 tot 4 cm. Bak de kransjes op bakpapier 2 tot 3 uur in een over van 130°. Als de schuimpjes loslaten van het papier zijn ze klaar. Laat ze eventueel iets nadrogen.